Hvilke fordele er der ved lån uden sikkerhed?

Du kan låne penge på flere måder, men en af de mest populære former for låntagning er lån uden sikkerhed. Det er fleksibelt, simpelt og går stærkt. Det er derfor forståeligt, hvorfor netop denne form for lån er blevet så populær.

Alle kan låne uden sikkerhed. Du behøver ikke kunne stille sikkerhed i værdifulde- og salgbare genstande i størrelsesordenen hus eller bil. Det er en kæmpe fordel for de mange danske forbrugere, der eventuelt ikke måtte eje hverken bil eller bolig, og dem er der mange af.

Det er oftest også ligegyldigt, hvad du påtænker at bruge dine lånte penge til. Du slipper altså for at skulle redegøre for, om dine penge skal bruges på den vildeste bytur, en ferie sydpå, til at betale gæld eller regninger etc. Der er altså ikke nogen sur bankmand, der slår dig i hovedet, hvis ikke de kan lide, hvad du vælger at låne penge til.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Selvom lån uden sikkerhed er populære, er det sundt med lidt skepsis og omtanke. Der er trods alt en god grund til, at mange bankrådgivere og finansielle eksperter fraråder denne form for lån. Renten er høj, og du kan risikere, at du i sidste ende ender med at betale det lånte beløb flere gange igen i form af renterne.

Nogle virksomheder, der udlåner penge, er værre end andre. Rentens størrelse kan være vidt forskellig, alt efter hvem du har valgt at låne penge af, og derfor er det altid en god ide lige at tjekke markedet for de bedste tilbud med de laveste renter. Du kan eventuelt forhøre dig hos din bankmand eller andre, der har forstand og ekspertise inden for lån.

Comments

  1. Dog skal man huske på, at jo mindre stiller sikkerhed, jo højere rente og derved dyrere lån. Låneudbyderen tager simpelthen en større risiko ved at låne pengene ud 🙂

Speak Your Mind

*