Tørre albuer – Sådan slipper du af med dem

Døjer du med tørre albuer? Det er der ihvertfald mange der gør. Det er en rigtig irriterende ting at rende rundt med. Det er ikke særlig pænt og følelsen er heller ikke særlig rar. Måske de bliver helt hvide og skallende, eller hele området bliver meget rød og mørkt. Uanset hvad, så er det noget de fleste gerne vil af med.

Det kan være en stor plage at have tørre albuer. Der er mange der døjer med det i årevis og har prøvet mange ting, for at blive af med det igen, uden held. Men herunder er et par tricks til hvordan du kan slippe af med dine tørre albuer. Trickene hjælper ikke kun på albuer, men også på tørre knæ.

Du kan få tørre albuer af mange årsager. Lider du konstant af tør eller sprækket hud på albuerne, er det en god idé at høre en hudlæge eller din almindelige om hvad det kan skyldes.

Tørre albuer kan skyldes dehydrering, psoriasis (i mindre eller større grad) og mange andre ting. Hvis du lider af det mest om vinteren og om sommeren, kan det sagtens skyldes dehydrering. Det gør typisk udover knæ, hænder, fødder og albuer. Her bør du bruge en meget tyk fugtighedscreme, to gange dagligt.

Mindsk de tørre albuer når du er i bad

Tørre albuer og hvordan du slipper af med dem

Et godt tidspunkt at afhjælpe problemet på, er når du er i bad. Eller måske især efter du har været i bad. For når du er i bad, så bløder du huden på albuerne op, med alt vandet. Her bliver de fleste albuer dejligt bløde. Når du så kommer ud af badet, så kan du enten tage en handske eller bruge dit håndklæde. Skrub nu hårdt og et stykke tid på dine albuer. Herved fjerner du en masse af de døde hudceller som sidder på dine albuer.

Du vil kunne mærke gode forbedringer med denne metode. EFter du har skrubet løs og er blevet tør igen, så bør du smøre dine albuer ind med en fed fugtighedscreme.

I samme boldgade, kan jeg også anbefale at bruge en form for bodyscrub. Der findes flere slags, men de renser også godt igennem og du kan også få skrabet en hel del af den hårde hud af.

Syret trick – Men det virker

Ja, du tror måske det er løgn, men du kan rent faktisk fjerne de tørre albuer med syren fra citroner! Det lyder helt åndsvagt, men det virker rent faktisk.

Du køber simpelthen en citron, skærer den midt over og så klemmer du ellers albuerne ned i hver sin halvdel. Sæt dig ved et bord, hvor du kan få albuerne op i hver sin citron, mens du samtidig sidder rimelig behageligt. Du skal nemlig sidde der i mindst 15 minutter. Gerne ca. 20-25 minutter. Det er vigtigt at klemme albuerne godt ned i citronen, så de tørre albuer er godt dækket ind og kommer i kontakt med citronsaften.

Efter 15-25 minutter, kan du tage albuerne op igen og skylle dem godt af igen, og gnubbe lidt med et håndklæde. Til sidst kan du smøre dem godt med en tyk fugtighedscreme eller smøre dem ind i noget babyolie.

Hvorfor dette trick virker, vides ikke helt. Men det må jo have noget med syren at gøre, som åbenbart “ætser” de døde hudceller væk.

Det kan du smøre albuerne med

Det anbefales at smøre de tørre albuer eller knæ med en fed fugtighedscreme mindst 2 gange dagligt. Det kan være med til at holde fugtigheden og blødheden i albuerne vedlige. Dog kan det sjældent stå helt alene, hvorfor nogle af ovenstående tips også bør bruges.

Det kan også anbefales at bruge kopattesalve. Det er en meget fed creme, som virkelig kan blødgøre albuer, knæ, hæle og fødder. Her vil du ofte kunne se og mærke en forbedring efter ganske få dages behandling.

Derudover kan man også blødgøre albuerne med babyolie. Smør dem godt ind og lad olien trække lidt, så den virkelig trænger ind i huden, inden du lige dupper dem tørre igen.

Hvad er dine erfaringer?

Har du tørre albuer? Har du prøvet nogle behandlinger som virker, eller nogle som ikke virker? Uanset hvad, så vil det være super dejligt, hvis du vil dele dine erfaringer herunder i kommentarerne, så det kan være med til at hjælpe andre med tørre albuer. Det er et irriterende problem som er rart at slippe af med.

 

Comments

  1. jeg smørrer med hvid vaseline 2 gange daglig og det hjælper godt.

Speak Your Mind

*