5 fif til at tjekke dine tagrender for skader

Tjek dine tagrenderSkader på dine tagrender kan forårsage fugtskader på dit hus. Det er derfor vigtigt at du tjekker dine tagrender for skader og vedligeholder dem. I denne artikel får du 4 fif til hvordan du gør det.

1. Rensning af tagrender

Start med at rense dine tagrender, inden du tjekker dem for skader. Du kan enten selv tømme tagrenderne, eller få en professionel til at gøre det for dig. Hvis du vælger at gøre brug af en professionel, kan du hurtigt finde frem til et tagrensningsfirma via en google-søgning. Hvis du for eksempel bor i Helsingør kan du søge på “Rensning af tagrender i Helsingør” og finde frem til et firma som det her: Rensning af tagrender i Helsingør – Trold.dk.

2. Tjek hældningen

Du bør tjekke om hældningen på dine tagrender er rigtig. Hvis ikke hældningen er rigtig, kommer der nemt til at sidde ting fast i nedløbsrøret. Du kan tjekke hældningen ved at hælde en kande vand i renden, og samle det op i en spand for enden af nedløbsrøret, for at se om der kommer en lige så stor mængde ud.

3. Tilstoppede rør

Nedløbsrørene kan blive stoppet af grene, blade og sand. Når du hælder vand i renderne, er det nemt at se om rørene er stoppede. Hvis de er, er det selvfølgelig vigtigt at du får fjernet blokeringen. Dette kan eventuelt gøres ved at spule det fri med haveslangen.

4. Afløbsbrønd

Sørg for at nedløbsrøret er monteret sådan at vandet ledes direkte ned i afløbsbrønden. Sørg også for at fjerne eventuelle grene og blade der kan ligge oven på brønden, og at der ikke er for stor afstand mellem nedløbsrøret og afløbsbrønden, så vandet ikke ledes væk i stedet for ned i brønden.

5. Undersøg tagrenderne

Efter du har renset tagrenderne og tjekket nedløbsrørene, kan du tjekke tagrenderne for skader og revner. Dette kan du gøre ved at lægge haveslangen i tagrenden længst væk fra nedløbsrøret, og holde øje med om der kommer vand ud i samlingerne eller gennem huller. Hvis der gør det, bør du reparere eller udskifte dine tagrender.

Hvis det ender med at du skal investere i nye, er det vigtigt du gør dig overvejelser over hvilken type du anskaffer dig. Du kan læse mere om de forskellige typer tagrender her: http://www.idenyt.dk/huset/tagrendernedlobsror/fire-typer-af-tagrender/

Speak Your Mind

*