Din huskeliste til juleaften

Snart er det juleaften d. 24 december, men har du nu også huske alle ting, der skal til på sådan en glædelig aften i selskab med din familie og kære? Her er en guide til en huskeliste, så du forhåbentlig har husket alt til juleaftensdag og ikke skal stresse rundt efter ting, som du mener at du har glemt.

  1. JulemandskostumeFørst og fremmest er det vigtigt, at der er styr på om maden er klar til at blive lavet eller at du i hvert fald er gået i gang med det. Mange spiser både ribbensteg og and + tilbehør bestående af brune kartofler, rødkål og en lækker brunsovs. Derudover er der desserten, som i mange familier består af risalamande med kold eller varm kirsebærsauce afhængig af hvad man er til. Det kan hurtigt tage hele dagen, at forberede alt maden, men der er også andre ting, der skal gøres, som at gøre rent m.v.
  2. Har du nu fået pakket alle gaverne ind. Ofte mangler man lige en sidste gave, som man ikke har nået at få pakket ind, men den skal altså pakkes ind inden det bliver aften ellers er der nok en ved juletræet, som bliver meget skuffet. Husk at få skrevet modtager og afsender på alle dine gaver, så i kan finde ud af hvem de forskellige gaver er fra under juletræet, så der ikke opstår nogen tvivl. Har du fået afleveret alle gaverne til familie og venner? Ellers er det af sted nu.
  3. Har du ikke fået sendt julekort til alle omkring dig, så fortvivl ikke. Heldigvis er der andre alternativer løsninger i dag, såsom internettet og din smartphone. Du kan sagtens sende en kærlig og glædelig besked via din smartphone eller internettet til din familie og bekendte, da det kan være rart at vide, især i juletiden, at der er nogle der tænker på en.
  4. Find juletøjet frem og julemandskostumet. Hos mange familier er der ofte et familiemedlem, der skal være julemand for de små børn i familien. Så sørg for at have fundet julemandskostumet frem, så det er klar til om aftenen.Selvfølgelig skal festtøjet og det fine tøj også findes frem til juleaften, da det gør aftenen lidt mere speciel, hvis alle har gjort lidt ud af sig selv. Også selvom det kun er i selvskab med ens familie.
  1. Husk ej at forglemme mandlen i ris a la manden. Man siger det mange gange om dagen, at man skal huske at lade en mandel være hel tilbage efter hakningen, så vinderen af mandelgaven kan findes, men det sker ofte, at man alligevel glemmer, at lade en hel mandel blive tilbage. Sørg derfor for, at du har en eller flere hele mandler tilbage.

Er der små børn til stede gør nogle det, at de putter en hel mandel i børnenes portion, så de er sikre på at få en mandelgave. Derfor skal du måske ikke kun lade en hel mandel være tilbage, men derimod et par stykker, afhængig af hvor mange børn der er. Om det er snyd eller ej, kan man gøre som man vil i den enkelte familie.

Speak Your Mind

*