Fald i søvn med godnathistorier

GodnathistorierMange danskere har problemer med at falde I søvn om aftenen. Vi kender det alle sammen. Efter en lang dag med arbejde, madlavning, praktiske gøremål og fart på, kan det være svært at slå hverdagen ud af hovedet, når det bliver sengetid. Det samme gælder hos vores børn. Mange børn har svært ved at falde i søvn om aftenen. Vi glemmer tit, at vores børn også oplever en masse ting i løbet af en dag, og de derfor kan have svært ved at finde ro, når de skal sove. Andre børn er måske bange for mørket, eller føler sig utrygge, når de skal sove. Her kan godnathistorier hjælpe.

Hvis dit barn har svært ved at falde i søvn, kan en daglig godnathistorie være gavnlig. Du husker måske selv hvordan din mor eller far fortalte godnathistorier, inden du skulle sove – og hvor rart og trygt det var. Udover at være hyggelige, er godhistorier en rigtig god måde, at få dit barn til at slappe af på, og give tankerne en pause. Når du fortæller godnathistorier, forsvinder dit barns tanker væk i en fantasiverden, og det kan hjælpe dit barn med nemmere at falde i søvn.

Godnathistorier fungerer ligesom godnatsange. De skaber en tryghed og nærhed, som får dit barn til at slappe af, og samtidig danner din stemme et trygt ”lydtæppe”, som nænsomt luller dit barn i søvn.

Der findes et utal af gode godnathistorier, du kan læse op for dit barn, når det bliver sengetid – måske støder du på nogle af de historier, du selv fik læst op som barn.

Speak Your Mind

*