Mange synes det er indviklet at huske børnesange

Der findes adskillige børnesange og utallige ombejlede i denne kategori, som spilles for og sammen med børn. Såfremt du selv er mor eller på anden måde mødes med unger, hvor man gerne må opføre nogle børnesange, så er det næsten sikkert at du oplever at have fortrængt nogle af sangteksterne.

Er du kommende farmand?

Som vordende moder eller kommende farmand, så er det rigtig fint at starte op med at indøve børnesangene, så kan man de fleste de populære børnesange når I har brug for sangene. Så når først den lille er født, bliver du for alvor ophængt, så forbered dig meget gerne inden.

Derudover er det meget kvalitativt for guldklumpen, hvis den gravide synger samtidig med hun er gravid. Babyen er i stand til høre børnesangene og formår derved næsten at huske melodierne. Det virker rigtig beroligende på den lille. Herudover kan du jo teste sangteksterne uden at babyen opfatter sangteksten og herved er det en snild procedure at indøve på.

De bedste sorter af børnesange

Der findes voldsomt mange sangtekster for børn, og i utallige kategorier. Der forekommer f.eks. julesange og andre børnesange.

En del af sangene er forfattet med undervisende øjemed, sådan at børnene bør indlære noget ud af sangen eller den sangleg der er en del af det. Så børnehavebørnene kan lære rigtig utallige ting ved at være med i forskellige børnesange.

Utallige af sangene er også nøje udvalgte til brug i f.eks. skoleklasser. Her kan man være kollektiv om en sangleg, hvor de unge på samme tid er i stand til indlære lidt og lære hinanden at kende rigtig godt. Der findes f.eks. flere slags sanglege, ligesom der findes en masse børnesange hvor de unge sender næste vers til den næste i rækken.

Enkelte yndede sangtekster

Der er som i flere andre genrer, visse sangtekster der er mere ombejlede end andre. Du genkender utvivlsomt melodier som Solen er så rød mor og Der bor en bager.

Men en blandt de mest brugte sange er Mariehønen Evigglad. Sangteksten om mariehønen der er ude at gå i regn og render ind i sneglen Søren, som inviterer inden i sneglehuset, hvor de så bliver rigtig intime venner mens de er kravlet i ly for regnen. Børnesangen fuldføres med at de bliver gift.

Konklusionen her må jo beløbe sig til at det kan godt betale sig at gøre noget for andre, uden man med det vons gives noget igen. Alting du donerer til andre, kommer igen på et eller andet øjeblik. Et flot lille uddrag at få betroet til de små på en rigtig flot melodi. I øvrigt selvom de små eventuelt ikke lige bryder sit hoved så dybdeborende over sangen, men noget hænger jo nok ved ikke desto mindre.

 

Speak Your Mind

*