Sådan bager du de bedste pandekager

Pandekager er en af de ting som de fleste børn elsker. Det er deres livret eller i hvert fald en af deres livretter. Pandekager er heldigvis også rigtig nemme at bage, ligesom der findes en lang række opskrifter på pandekager.

Da pandekager er nemme at lave, er det også en af de retter der er gode at lade børnene hjælpe til med i køkkenet. Men der er visse grundregler man bør følge, så pandekagerne kan blive så gode som muligt.

Brug et rigtigt pandekagestegepande med slip-let belægning. Så sikrer du dig at de ikke brænder så nemt på, og du kan spare på fedtstoffet. Desuden er de meget nemmere at håndtere, vende og bage på sådan en stegepande. En rigtig pandekagestegepande har også en lav kant, der gør det nemmere at bage pandekagerne.

Når du laver dejen er det også en god idé at hælde melet i lidt ad gangen, så undgår du at dejen klumper sammen. Hvis du ønsker pandekagerne sprøde i  kanten, kan du bruge mælk og fløde i dejen. Det giver en knasende kant. Dette kan du også opnå ved at bruge f.eks. øl.

Pandekagerne kan godt gå hen og blive kolde, hvis du laver mange. Enten kan du lægge dem på en tallerken, som du dækker med stanniol, eller du kan lægge dem på en tallerken og stille den i en ovn, som du har sat på 50 grader. Så holdes de dejlig lune, indtil de skal serveres.

Bager du mange pandekager, kan du også sagtens fryse dem ned. På den måde kan du hurtigt have nogle lækre pandekager en dag, hvor børnene bare vil have pandekager. Et smart trick er at lægge et stykke bagepapir eller lignende imellem hvert lag. På den måde undgår du at de alle fryser sammen til én klump, og du kan derfor tage det antal pandekager op af fryseren som du har brug for.

 

 

Speak Your Mind

*