Sådan efterlader du et godt førstehåndsindtryk

Der er i vore dage stor fokus på vores ydre fremtoning. Selvfølgelig også hvordan vi er som personer, men det ydre spiller en stor rolle i hvordan andre mennesker tolker hvordan vi er. Det kan have stor indflydelse både i forretningslivet og privat, om man giver et godt førstehåndsindtryk eller ej.

Det har selvfølgelig stor indflydelse hvilket tøj vi vælger at klæde os i. Kommer man i noget slidt gammelt tøj, efterlader man jo indtrykket af at man ikke har råd til nyt og det må vel hænge sammen med at man ikke helt har styr på sin økonomi og sit liv.

Men det er også hvordan vores personlige hygiejne er. Lugter vi så viser vi også at vi ikke helt har styr på vores liv, da vi åbenbart ikke har overskud til at tænke på at gå ordentligt i bad. Desuden er det ikke rart for andre folk at være tæt på en, hvis man lugter. Så vil de hurtigt få afsluttet de samtaler man har, så de kan komme væk fra dig.

Men der er også andre personlige ting, som folk lægger mærke til, udover lugten. Det er f.eks. om vi har styr på håret m.m. Men en af de ting der har størst indflydelse, er hvordan vores tænder ser ud. For det er her vi smiler, det er her vi taler osv. Det er her at rigtig meget af det vi foretager os foregår.

Efterlad et godt førstehåndsindtryk

Så det er vigtigt at have flotte og pæne tænder, hvis du vil efterlade et godt førstehåndsindtryk. Det er derfor vigtigt at de er børstet og at der derfor ikke sidder forskellige rester i tænderne. Det kan i øvrigt også give dårlig ånde, som ligesom lugten, kan skræmme folk væk.

Har du meget skæve tænder, mangler en tand eller har en knækket tand, vil jeg anbefale dig at gå til en tandlæge og få det lavet eller rettet op, sådan at der ikke dér er store synlige skader.

Det kan være svært at børste tænderne helt hvide, især hvis du er lidt op i årene. Så kan tænderne nemt være misfarvet. Så vil jeg anbefale dig at købe et tandblegningskit, så du kan blege dine tænder derhjemme, og dermed få flotte hvide tænder igen.

Skal du til et vigtigt møde eller andet, så vil jeg også anbefale at børste tænderne inden, ligesom det kan være en god idé lige at spise en pastil eller andet, der lige frisker din ånde op, inden du går ind til mødet. Så risikerer du ikke at sige goddag, med super dårlig ånde.

Husk også at klæde dig passende til lejligheden. Ligesom det kan se dumt ud at komme i grimt og slidt tøj til et vigtigt forretningsmøde, så ser det ligeså dumt ud, at komme i højhælede sko og meget flot tøj, hvis du skal ud og gå i skoven eller lignende. Så klæd dig efter lejligheden, så blender du ind sammen med de andre, og fremstår ikke negativt og giver et dårligt førstehåndsindtryk.

Og så noget af det vigtigste. Husk at smile og være venlig. Kig folk i øjnene når du taler eller hilser på dem. Det er super vigtigt. En der kigger væk, ligner en der har noget at skjule. Det har du forhåbentlig ikke. Så gå ud og giv den gas.

Speak Your Mind

*