Stop indbrud juleaften

Julen er højtid for rejser og besøg på kryds og tværs i landet. Det er i julen at familier forenes, selvom de til daglig bor langt fra hinanden. Det efterlader dog også mange huse ubeboet, og det er for indbrudstyven som slik for små børn.

Indbrud statistikken taler sit tydelige sprog, om at julen også er højtid for indbrud i hjemmet. Men der er dog en del ting du kan gøre som sikring mod indbrud. Det kan dog i praksis sjældent lykkes helt at undgå indbrud, men via disse tips, kan du højst sandsynlig stoppe indbruddet i dit hjem.

Tips til at undgå indbrud

Skal du rejse væk fra dit hjem i julen, så følg disse tips, så risikoen for indbrud nedbringes markant.

Kort sagt kan det siges at du handler om at få dit hus til at se ud som om der er nogen hjemme. Så vil indbrudstyven ikke umiddelbart kaste sig over dit hus først, men finde et andet sted, som ser ud til at der ikke er nogen hjemme.

Hjælp fra naboen

Du kan få hjælp fra naboen på flere måder. Hvis naboen er hjemme i julen, så er deres hus jo allerede sikret, og så er det din mulighed for at få hjælp.

Du kan f.eks. få naboen til at:

 • Holde øje med dit hus
 • Tømme din postkasse
 • Smide lidt skrald i din skraldespand
 • Rydde sne i indkørslen
 • Stille sin bil i din indkørsel / carport

Disse ting er noget som umiddelbart signalere at der er nogen hjemme.

Hvis din postkasse er overfyldt, er det straks et signal til indbrudstyven om at der muligvis ikke er nogen hjemme. Er der slet ikke ryddet sne (og det måske oven i købet er et par dage siden det har sneet) og der hverken er fodspor, bilspor eller andet i sneen foran dit hus, så er det også et tydeligt signal. Få derfor naboen til at rydde sneen og evt. trampe lidt rundt i det i haven eller lignende.

Mange tyve kigger også i skraldespanden inden et indbrud. Så sørg for at der også er skrald i spanden / posen. Så hvis den bliver tømt mens du er af sted, så aftal med naboen at de lige smider en pose affald eller to over i din skraldespand.

Ting du selv kan gøre for at indgå indbrud i hjemmet

Inde i huset kan du også gøre nogle ting for at undgå indbrud. Du kan f.eks.

 • Sætte timer på lamper
 • Sætte timer på radio
 • Flyt dyre genstande, så de ikke umiddelbart ses udefra
 • Sætte indbrudssikre hægter på vinduerne
 • Sikre hjemmet med alarmsystemer

Du kan købe forskellige timere i mange byggemarkeder og supermarkeder, hvor du kan indstille tænd og sluk tider. Det er dog vigtigt at det ikke kun er en lille lampe i hjørnet du tænder for. Det er jo ikke helt naturligt. Så sørg for at der er lys i flere rum og at det udefra gaden ser kraftigt og naturligt ud. Test det gerne et par dage før du tager af sted.

Hvis du sætter en radio i gang, vil det ydermere være med til at kunne stoppe indbruddet inden det er gået i gang. Sørg dog for at det spiller rimelig kraftigt, så man kan høre det udenfor. Pas dog på at det ikke er så kraftigt så det på nogen måde generer naboen, men det skal bare kunne høres, hvis indbrudstyven har listet sig hele vejen op til hjemmet og måske står ved en dør eller et vindue.

Alarmsystemer og ekstra sikring af døre og vinduer er også gode ting. Det virker jo ikke kun til jul, men hele året. Alarmsystemerne især, kan være rimelig dyre, men er faldet meget i pris de senere år, så mange familier nu har råd til det i den almindelige husholdning.

Sikring af døre og vinduer kan være med til at få indbrudstyven til at opgive, men det er jo først når han er gået i gang. Derfor kan der godt komme skader på f.eks. vinduerne.

Alarmsystemerne kan med klistermærker m.m. virke en smule afskræmmende, men de fleste indbrudstyve ved dog, at der i de fleste tilfælde går noget tid før at politiet eller vagterne kommer, hvorfor de nogle gange bryder ind alligevel og bare skynder sig væk. Dette gælder især i mindre byer, hvor vagten måske skal køre fra den nærmeste store by, når alarmen går.

Jeg håber du kunne bruge disse tips til hvordan du kan stoppe indbrud i hjemmet og forhåbentlig klare julen i fred og ro, også selvom du ikke er hjemme.

Som du kan se, så er gode naboer guld værd i disse situationer, så sørg for at være gode venner med naboerne, og det gælder jo hele året!

Comments

 1. Jørgen W skriver

  Jeg kan anbefale at kikke ind hos indbrudsportalen http://www.danskhjemmesikkerhed.dk hvor der er rigtig mange gode råd om hvad man selv kan gøre for at undgå indbrud. Og der ER meget man gratis kan gøre.

  Jeg har selv investeret i låsebeslag på stort set alle døre og vinduer samt ip-overvågningskameraer.

Speak Your Mind

*